TipLeudal TipLeudal TipLeudal

Uw mening over Leudal Aanmelden

11-06-2019

Fusieschool Leudal-West

Publieke raadpleging onder de inwoners van Leudal over fusieschool Leudal-West

Horst, 11 juni 2019

Locatie fusieschool
Uiterlijk in oktober van dit jaar maakt de gemeenteraad van Leudal een definitieve locatiekeuze voor de fusieschool voor Haler, Hunsel, Neeritter en Ittervoort. Eerder besloot de gemeenteraad dat de fusieschool in Hunsel moest komen. Echter wordt dit besluit heroverwogen in afwachting van een verkeersonderzoek, een ouderraadpleging en een actualisatie van de financiële onderbouwing.

Uit onderzoek onder de deelnemers van TipLeudal blijkt dat het merendeel (70%) de komst van de fusieschool noodzakelijk acht.

Begoniastraat krijgt de voorkeur
De tweede vraag ging over de locatie van de fusieschool. 57% van de respondenten geeft de voorkeur aan de Begoniatraat in Ittervoort en 17% van de respondenten prefereert de Kallestraat in Hunsel. De meerderheid van de respondenten licht de keuzes toe in veelal uitgebreide toelichtingen.

De bal ligt uiteraard bij de gemeenteraad, maar dat inwoners hier graag over meepraten wordt duidelijk wanneer je de vele, vaak uitgebreide, toelichtingen in het rapport leest. 248 respondenten uit de gemeente Leudal deden mee aan het onderzoek. Hierdoor zijn de resultaten op dit moment nog indicatief en niet representatief.

Benieuwd naar de andere resultaten en gegeven toelichtingen? Lees hier de volledige rapportage.  Alle onderzoeken van TipLeudal zijn te lezen op www.tipleudal.nl. Wilt u in de volgende raadpleging van TipLeudal ook meepraten en meedenken? Meld u hier aan voor TipLeudal.

Dit onderzoek is onafhankelijk uitgevoerd door TipLeudal en onderzoeksbureau Toponderzoek​. Dit is niet afkomstig van de gemeente Leudal.


Download resultaten